Experterna: Zalar bäst i KHK - Malmö får kämpa i botten av SHL

5:56 min

Radiosportens hockeyexperter Jörgen Jönsson och L-G Jansson delar ut utropstecken och frågetecken till de 14 SHL-lagen. Vi går från norr till söder. Sist ut: Karlskrona HK och Malmö Redhawks.

Lars-Gunnar Jansson om vad som talar för att Karlskrona kommer göra en bra SHL-säsong:

– Det som talar för Karlskrona är väl att de tar hjälp av Radiosporten, i och med att Miro Zalar vår friidrottsexpert har trimmat killarna där nere. Det är inte många lag som har bättre fysisk status på sina spelare.

– Jag har varit där nere. Och det enda som folk talade om var Miro Zalar, Miro Zalar och Miro Zalar. Med stor respekt för alla spelare i Karlskrona så tycker jag inte att man har ett lag som gör att man ska kunna konkurrera i vår högsta serie.

Jörgen Jönsson om frågetecknen som finns kring Karlskrona:

– Jag spinner väl lite vidare på det som Lars-Gunnar sa. När det mesta handlar vad man har bakom bänken och i gymmet så har man ett problem.

– Karlskronas lag består i mångt och mycket av spelare som har fått ta den här rollen att flytta till Karlskrona i stället för att stanna kvar i andra SHL-klubbar. De flesta killarna har fått respass.

– Det kan vara positivt, man kan bygga mycket kring sådana känslor att man ska ta revansch, men jag tror inte att Karlskrona räcker till som trupp och som grupp i SHL.

Jörgen Jönsson tippar Karlskrona tolva i SHL-tabellen:

– Jag tippar dem på tolfte plats.

L-G Jansson tippar Karlskrona sist i SHL-tabellen:

– Ja, dessvärre för Miro Zalar så tippar jag de på 14:e plats.


Jörgen Jönsson om vad som talar för att Malmö kommer göra en bra SHL-säsong:

– Jag tycker att Oscar Alsenfelt är en jätteduktig målvakt när han spelar under press och det tror jag han kommer att få visa i Malmö.

– Jag tror återigen, precis som med de andra nykomlingarna i SHL, att man får kämpa hårt. Då är det ändå positivt att man har fått behålla stommen i laget, man har fortfarande kvar det stora hjärtat. Jag tycker att (sportchef) Patrik Sylvegård har jobbar förvånansvärt lugnt.

– Det finns en grundtrygghet som inte har funnits på många år.

L-G Jansson om frågetecken som finns runt Malmö

– Jag vet inte om de är fågel eller fisk. Det är inte en imponerande laguppställning, man faller inte i farstun för den.

– Jag tror att laget, Oscar Alsenfelt till trots, kommer att gå en kämpig säsong till mötes.

L-G Jansson tippar Malmö tolva i SHL-tabellen:

– Nummer 12.

Jörgen Jönsson tippar Malmö näst sist i SHL-tabellen:

– Vi tycker ganska lika. Jag har tippat dem på 13:e plats.

SHL:s premiäromgång spelas 16 och 17 september.