Legendariska Bob Hund på Musikplatsen

Bob Hund har lagt decennier bakom sig som ett av landets populäraste indierockband. På Musikplatsen mötte de publiken i Stockholm - staden där gruppen gjorde sin första spelning.

Bob Hund, som genom åren kallats "Sveriges bästa liveband", bildades på tidiga 90-talet och arrangerade sin allra första spelning inför publik i en replokal på Södermalm. Gruppens första album släpptes 1994 och några år senare kom det stora genombrottet. Bandet har ångat på genom decennierna och hela tiden varit på jakt efter att förnya sig och hitta otrampade stigar.

Bob Hunds senaste platta släpptes våren 2015 och i höst ger sig bandet ut på en större turné. För några veckor sedan var de med på populära Popaganda-festivalen i Stockholm och nu kommer de till Radiohuset för direktsänd konsert för den stora P4-publiken.

Efter soundcheck tog programledaren Fredrik Eliasson en lätt lunch ihop med Bob Hunds frontfigur Tomas Öberg och pratade om gruppens långa historia och om rötterna på Söder. Efter pratstunden var det dags att möta publikens jubel i Studio 4 och Bob Hund bjöd på rejäl show. 

Under den halvtimmeslånga spelningen gjorde Bob Hund låtar som Hjärtskärande rätt och Harduingetmankandansatill? och så fick de uppbackning på scenen av en stor kör från Popkollo.

-Jag är mycket nöjd. Tack för att vi fick komma hit, sade Thomas Öberg bakom scenen efter sändningen. 

Mer om Musikplats Stockholm hittar du här