Utpressare har gripits för nya hot

0:58 min

Den Mariestadsbo som dömts för utpressning mot en företagare har gripits på nytt - den här gången misstänkt för att ha hotat en person i Lidköping. 

Hotet har koppling till utpressningshärvan enligt polisen.

Vem som hotats och på vilket sätt vill polisen inte uppge, men hotet som ska ha skett den tredje september har koppling till den utpressningshärva där 38-åringen var huvudman. 38-åringen greps av polis i ett bostadsområde i Mariestad i fredags.

I slutet av juni i år dömdes mannen till två år och tre månaders fängelse för grov utpressning och vapenbrott.

Under flera månader satte 38-åringen skräck i en företagare som med rädsla för sitt och sin familjs liv betalade ut 650 000 kronor och skrev över sin bil till utpressaren.

I den här härvan var även flera av mannens vänner och släktingar misstänkta för brott, bland annat dömdes hans sambo för vapenbrott och pennigtvättbrott. Nu i höst ska fallet prövas i hovrätten.

Åklagaren har begärt att mannen ska häktas för det nya brottet övergrepp i rättssak och en häktningsförhandling hålls i Skaraborgs tingsrätt under eftermiddagen.

I samband med den förra rättegången som hölls i juni försattes mannen på fri fot efter beslut från tingsrätten.

Mannen häktades under måndagen av Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för övergrepp i rättssak, åtal ska vara väckt den 28 september.