Jan Lindholm (MP) slår ifrån sig: "Jag är den enda som bryr sig om fakta"

5:02 min

För allas kännedom om maktspelet bakom GMO. Det var rubriken på det massmail som riksdagsledamoten Jan Lindholm (MP) från Falun skickade ut i förra veckan, och som nu fått skarp kritik eftersom mailet hade en länk till en ifrågasatt nättidning som sysslar med konspirationsteorier. Själv menar han att det inte handlar om konspirationsteorier utan om ren fakta.

Ja det var i förra veckan som Jan Lindholm (MP) skickade ut mailet till alla riksdagsledamöter, alla partiers kanslier och miljö- och jordbruksutskottet. I mejlet fanns också en länk till en artikel om genmodifierade livsmedel, GMO.

Artikeln handlade om genmodifierade grödor, och att forskare över hela världen kan ha blivit köpta av amerikanska livsmedelsindustrin.

Men efter det här har Jan Lindholm fått kritik. Artikeln som han läste var nämligen publicerad på en starkt ifrågasatt nättidning, som bland annat skriver om UFO:n och konspirationsteorier. Bland annat så kallade folkpartisten Fredrik Malm Jan Lindholm för foliehatt.

– Jag sysslar inte med konspirationsteorier, jag har aldrig sysslat med det. Vadå konspirationsteorier?! New York Times skriver en jävligt intressant artikel som handlar om hur forskning finansieras i USA, är inte det intressant? Det har inget med konspirationsteorier att göra, det är fakta.

Du har ju fått kritik från dina kollegor i riksdagen...

– Ja men folk kritiserar mig för att folk är taskiga mot mig. Ni är ju bara intresserade av att kasta skit, det är det enda ni är intresserade av.

Vi är ju intresserade av att du förklarar dig...

– Men jag behöver inte förklara någonting, jag har läst en artikel, den artikeln grundar sig på mycket intressant information. Om du själv använder huvudet lite och tänker. Tobaksindustrin finansierade forskning som lyckades lura hela världen att det var ofarligt att röka. Efter mycket arbete så lyckades jurister i USA att få tobaksbolagen att erkänna att allt var bluff. Samma gäller läkemedelsområdet. Och nu har man i USA avslöjat en skandal där forskare har fejkat resultat, säger Jan Lindholm.