Biografen hade väktare på biopremiär: "Filmen lockar en viss typ av publik"

1:29 min

När Henrik Jensen gick på filmen Straight Outta Compton blev han förvånad över att det var en väktare som rev biljetterna. SF berättar att de ansåg att just den här filmen behövde väktare.

Filmen Straight Outta Compton, som handlar om rapgruppen N.W.A, visades i Sverige i fredags. Och då hade bion en extrainsatt väktare som rev biljetterna istället för som på andra filmvisningar.

Det här är någonting som besökaren Henrik Jensen reagerade på.

– Jag hade inte haft någonting emot om det var väktare på biograferna på helgerna. Men när jag frågade den här ordningsvakten om varför han var där så sa han att det berodde på filmen, berättar Henrik Jensen.

"Lockar en publik som kanske inte är så van vid bio"

– Vissa filmer lockar en viss typ av publik, därför valde vi att ha väktare på den här föreställningen i Malmö, säger Thomas Runfors som är informationschef på SF Bio.

Att biografen bedömde att föreställningen behövde väktare berodde dels på filmens innehåll och på att det var många som skulle komma på premiären.

– Filmen har ju ett hiphopbudskap och är bland annat kritisk mot polisen. Vi fick information om att visningar i andra länder haft en viss typ av publik som inte betett sig som man kanske borde i salongen, säger Thomas Runfors och lägger till: 

– En publik som kanske inte är så van vid att gå på bio. 

"Känns som klubbar i Stockholm"

Biobesökaren Henrik Jensen tycker inte att SF:s argument för att ha väktare på plats håller och han tycker att det påminner om inställningen till hiphopkulturen från andra sammanhang.

– Det känns löjligt att de tror att bara för att det är en hiphopgrej så skulle det bli våldsamt. Känns lite som klubbägare i Stockholm som inte vill spela hiphopmusik för att locka fel folk, säger han.