Fotboll/Spábbačiekčan

June debuterade när Norge mosade Skottland

June Pedersen från Piteå IF gjorde på torsdag debut i norska landslaget. Träningsmatchen mot Skottland, som var ett genrep inför EM-kvalet, slutade med norsk storseger; 4-0.  

Norska damlandslaget i fotboll visar fin form inför EM-kvalet. På torsdag kväll slog de Skottland med 4-0 på bortaplan i en träningslandskamp.

June Pedersen från Piteå IF började på bänken, men vid ställningen 3-0 i mitten av andra halvlek kom hon in som vänsterback.

 – Det gick okej, jag fick endel att göra så det var kul, sa hon till Sameradion & SVT Sápmi direkt efter matchen.

June Pedersen har tidigare spelat landskamper för Sápmi samt för Norges juniorlandslag. I klubbsammanhang var hon under flera år i Umeå IK, när laget var bland de bästa i Europa. Under de senaste åren har hon varit en av dem som visar vägen i Piteå IF i damallsvenskan. 

Och på torsdagskvällen fick June Pedersen lön för mödan när hon vid kl. 21:30 klev in på planen iklädd landslagströjan, på Firhill Stadium i Glasgow. 25 minuter på planen blev det och June Pedersen var nöjd med debuten.

 – Ja, nu vill jag bara spela mera!

På tisdag nästa vecka inleder Norge EM-kvalet med match borta mot Kazakhstan. Det återstår att se om nye förbundskaptenen Roger Finjord ser till att June Pedersen får ännu mer speltid då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio