Kuba förbereder sig för att ta emot påven

1:50 min

Påve Franciskus inleder sitt första besök på ön i morgon. Han var en viktig medlare under förhandlingarna mellan USA och Kuba, och ska hålla en stor mässa i Havanna på söndag.

– Kom igen nu. Skrubba ordentligt, manar lärarinnan och de vita plaststolarna täcks av såpaskum.

Skolklassen med gymnasieungdomar jobbar intensivt med att tvätta de hundratals stolsraderna som står uppställda på Revolutionstorget i centrala Havanna. Det är här påven ska tala på söndag.

– Påven har varit viktig för oss kubaner. Han hjälpte till att medla i förhandlingarna mellan USA och Kuba och han gjorde så att de fem fängslade spionerna som satt i amerikanska fängelser fick komma hem, säger 16-åriga Delsy Rodriguez.

Hon klipper av en skolkamrat som försöker avbryta. När det blir hans tur att intervjuas frågar jag vad han vill att påve Franciskus ska säga under söndagsmässan.

– Jag vill att han ska inge hopp i oss ungdomar om att saker kan förändras. Och så vill jag att han ska göra ännu mer för att relationerna förbättras mellan USA och Kuba. Handelsembargot är fortfarande kvar, och våra två ekonomiska system - kapitalismen och socialismen - krockar, säger Cristian, som inte vill säga sitt efternamn.

Bakom honom täcker revolutionshjälten Che Guevara en hel husfasad. Men på byggnaden bredvid har en enorm bild av Jesus hängts upp, och på scenen framför oss står en krubba.

– En helt ny epok har inletts på Kuba, säger Cristian.