Jersey Boys - musikalen om Four Seasons på China

1:20 min

I går, fredag kväll, hade ännu en ny musikal Sverigepremiär - Jersey Boys heter den och handlar om det amerikanska 60-tals bandet Four seasons med Frankie Valli i centrum.

Det är en klassisk biografisk musikal - så här gick det till när bandet gjorde succé. Allt stöpt i en tidstypisk sextiotals lättsexistisk anda...

Det är effektivt berättat och på China har man fyra proffsiga röster som verkligen får det tight: Bruno Mitsogiannis, Peter Johansson, David Lindgren och Robert Rydberg.

Hitsen var många - men fast det är snyggt arrat och spelat så blir det jämntjockt mitt i all häftighet.

Om jag jämför det skramliga och stökiga originalet med den jag hör på China slås jag av kompetensen. Men nu när så mycket av den nyaste musiken stjäl det där skramliga - kunde man inte ha gått tillbaka till ursprunget här? Låtit 60-tal blir 2010-tal och sedan 60-tal igen?

Kreativt team: Regi & Översättning Anders Albien, koreografi Åsa Engman, koreografiassistent Karim Carlsson, musikaliskt ansvarig & arrangör Jan Radesjö, scenograf Andreas Bini, ljusdesign Palle Palmé, ljuddesign Oskar Johansson, mask- och perukdesign Linda Kebbon och kostymdesign Camilla Thulin.