Troligt att elfel låg bakom dödsbranden

Mycket tyder på att det var ett bristfälligt elsystem som orsakade dödsbranden i ett före detta bageri i Karlsborg i förra veckan. 

Det var i onsdags kväll i förra veckan som det började brinna i "Bagarstugan" intill fästningen. Kvarlevorna av en person hittades senare bland brandresterna, vilka troligen härrör till den man som hyrde lokalerna och som ibland övernattade där. Identiteten är dock ännu inte helt fastställd med dna och tandkort.

Enligt polisens preliminära tekniska rapport kommer det bli svårt att definitivt fastställa brandorsaken.

– Men mycket tyder på att det handlar om bristfällig el. Elen var gjord på 40-talet och hade inte bytts ut, säger Tony Johansson som är utredningsbefäl hos polisen i östra Skaraborg.

Det här styrks också av vittnen som sett att det börjat brinna vid taket där elen går in i byggnaden. Polisens teori är att offret låg och sov på en soffa när branden bröt ut.

När det gäller storbranden vid Sörsågen i Tibro i fredags så bedömer Tony Johansson att man inte kommer att hitta någon brandorsak då lokalerna förstördes fullständigt i branden. Det finns dock ingenting som pekar på att det varit anlagt, utan det kan snarare handla om gnistbildning eller liknande från någon maskin.