Tidningsutdelare oroliga för jobbet

1:33 min

Larm om sjunkande upplagor för Västsvenska tidningar skapar nu oro för tidningsutdelarnas jobb och framtiden för Västsvensk tidningsdistribution.

"Det kan vara sista sucken för papperstidningen och vår överlevnad". De dramatiska orden finns i ett internt mejl som är skickat till anställda på Västsvensk tidningsdistribution, VTD.

P4 Väst har tagit del av mejlet, som har skickats från en produktionschef på företaget.

En anställd på VTD säger också att personen är orolig för företagets framtid och att problemen för papperstidningen ska leda till att jobb försvinner hos VTD, som bland annat delar ut tidningar.

Företaget är en av Västsveriges större arbetsgivare och har runt 2 200 medarbetare, enligt företagets hemsida.

I det interna mejlet står det att VTD tappar upplagor i massor. Det speglar också en tidningsbransch där många tidningar har tappat i upplaga de senaste åren.

VTD, som ägs av bland annat tidningskoncernen Stampen, delade i augusti ut drygt 60 000 färre tidningar i Uddevalla-området än vad som är budgeterat, enligt uppgifter. I trollhätteområdet var siffran närmare 40 000 färre tidningar.

P4 Väst har pratat med produktionschefen som inte vill ställa upp på någon intervju.

Vd:n Peder Schumacher säger att det har varit vikande volymer av papperstidningar sedan 2008.

– Det påverkar företaget, men att det inte finns planer på några neddragningar. Vi tittar på andra inkomstkällor så som brev eller e-handel, säger han till P4 Väst.