Souldrottningen är tillbaka på svenska

Sveriges okrönta souldrottning Titiyo släppte förra året sin första singel på många år. Låten hade den självsäkra titeln Drottningen Är Tillbaka och i höst kommer albumet som många väntat på.

Stockholmsartisten Titiyo är en av landets mest hyllade. Efter sin medverkan i Så mycket bättre tändes idén om att göra en platta med texter på svenska. I början på förra sommaren kom första smakprovet i form av singeln Drottningen Är Tillbaka, som sedan des följts upp av låtarna Solna och Taxi. Nu är det efterlängtade albumet på gång.

Titiyo slog igenom med låten Talking To The Man In The Moon på 80-talet. Sedan dess har hon vuxit till en stor ikon och förebild inom soulmusiken i Sverige. Många av dagens nykomlingar ser henne som en förebild.

-Det gör mig glad och ger mig jättemycket. Det ger energi till att vilja göra mer, säger Titiyo.

Nya albumet, som Titiyo skapat ihop med bland andra Sakarias och Dante, skulle egentligen släppts hösten 2014. Men plötsligt stoppades planerna av Titiyo själv.

-Albumet var inte klart. Det kändes inte bra i slutet när vi skulle knyta ihop säcken. Dessutom släppte Sakarias och Dante egna plattor i det skedet och då kunde vi inte fortsätta. Jag ringde till skivbolaget och sade som det var, att det inte kunde hjälpas. Vi måste se till att det blir en bra skiva. Det är det viktigaste, säger hon. 

Den 16 oktober släpps nya albumet med Titiyo, hennes första sedan 2008.

Mer om Musikplats Stockholm hittar du här