S-politiker: Ge inte bort Sverige till muslimer

1:09 min

Han har fått nog av tiggare och tycker inte att Sverige ska "ge bort sitt land gratis" till muslimer. Det skrev Harley Johansson (S) som är politiker i Emmaboda i ett inlägg på sociala medier i går.

Nu är inlägget borta men Harley Johansson är nöjd med uppmärksamheten som det har fått och står för det han har skrivit.

– Jag har fått många positiva reaktioner. Att folk tigger på gatan är ett problem som måste tas tag i. De borde inte behöva tigga utan få hjälp i sitt land, säger han till P4 Kalmar.

Socialdemokraten skrev bland annat att det måste bli ett slut på tiggeriet på gatorna och att nysvenskar skapar en känsla av otrygghet i Emmaboda. Han grundar sina åsikter främst på ett tv-program och vad hans arbetskamrater pratar om. Och anledningen till inlägget var att han vill skapa en diskussion om de här frågorna.

- Regeringen får tänka ut någonting, se till att det finns lagar att följa, fortsätter han.

Harley Johansson skrev också i sitt inlägg att ”Vi ger bort vårt land gratis till islam” och att islam vill ta över världen. Han ironiserade över att moskéer får byggas i Sverige, men vill inte säga vad han tycker om det när han pratar med P4 Kalmar.

- Som socialdemokrat och i radion så kanske mina personliga åsikter inte passar riktigt. Men jag är emot religionerna över huvudtaget. Jag tycker inte heller att kristendomen ska få finnas.

Harley Johansson sitter som ersättare i Emmabodas kommunfullmäktige.

 Annelie Frank
annelie.frank@sverigesradio.se