Luleå Hockey/MSSK satte riksseriens nya publikrekord: 2 653

1:17 min

Det nya publikrekordet är knappt 1 000 fler än det två och ett halvt år gamla rekordet och det sattes vid Luleå Hockey/MSSK:s hemmapremiär.

Med hjälp av sponsorer var det gratis inträde till matchen och Luleå Hockey/MSSK innehar nu publikrekordet för Riksserien. Det tidigare rekordet på 1 673 slogs med 980 personer till 2 653.

Matchen spelades mot det obesegrade AIK och vanns av Luleå/MSSK med 3-2. Det var Hemmalaget som tog ledningen efter 6.40. Skott från höger backposition av Henriette Sletbak, framspelad av Emma Eliasson. Efter ett just avslutat powerplay utökar hemmalaget ledningen till 2-0 genom Emma Nordin.

I andra perioden släpper Luleå igenom ett friläge efter 7.17 och Lisa Johansson gör 2-1 på sin egen retur. I mitten av den andra perioden kom gästerna tillbaka och matchbilden blev mycket jämnare, bland annat efter flera powerplay.

I slutet av andra perioden får Luleå/MSSK ett powerplay och då visar Emma Eliasson upp sig och gör 3-1. Efter det målet var det Luleå för hela slanten under andra periodsens slutminuter.

Men AIK gav inte upp, i mitten av tredjeperioden gav ett powerplay resultat och gästerna reducerade till 3-2 målet av Lisa Johansson.