VÄRLDENS BARN

Spring för Världens barn: Sista rycket

4:40 min

På onsdag är det dags för "Spring för världens barn". Idag får våra busschaufförer och kontorsanställda sista drillningen inför loppet.

– Idag tar vi ett ganska lugnt pass för att toppa formen inför onsdag. Vi värmer upp i tio minuter, går igenom tekniken igen och kör några intervaller sen, säger Linda Lövqvist på USIF, som coachat våra fyra deltagare de senaste veckorna.

Och coachningen tycks ha gett resultat. Inte minst för busschauffören Fredric Bemvén, som tidigare knappt sprungit en meter.

– Igår klarade jag att jogga 3 kilometer utan att vila. Det trodde jag var omöjligt tidigare. Jag har dessutom tappat nästan tio kilo och lika många centimeter runt midjan. Det är helt underbart!

Linda, hur ska man tänka så här sista dagarna?

– Man ska se till att sova ut ordentligt och att få i sig tillräckligt med näring. På onsdag ska man försöka äta något ordentligt till lunch, och ett lättare mellanmål på eftermiddagen.

Matilda Sennerfeldt, busschaufför, hur går tankarna inför loppet?

– Jag ser fram emot det. Det har varit roligt att vara med under träningen och att peppa kollegor... Så det kommer att vara sorgset när det är över.

Vill du också springa för Världens barn den 30 september?
Då kan du redan nu gå in på USIF:s webbplats och anmäla dig. Det kostar 100 kronor för vuxna och 50 kronor för barn under 18 år – och pengarna går oavkortat till Radiohjälpens insamling Världens barn.