Norden en av EM-favoriterna

I december avgörs det vem som får arrangera fotbolls-EM 2008. Enligt Uefa-ordföranden Lennart Johansson står det mellan tre kandidater. – Och Norden är en av dom, sade han på torsdagen enligt TT.
Europeiska fotbollsförbundet, Uefas, kommitté för landslagsfrågor, där svenske förbundsbasen Lars-Åke Lagrell är ordförande, tar på Luciadagen beslut i frågan om arrangörsland för EM om sex år. I anslutning till Uefa-kongressen i Stockholm presenterade de kandiderande länderna sina ansökningar. – Det har varit en mycket bra dag, sade Pertti Alaja, som leder det nordiska projektet FC Nordic United. – Jag tror att vi nått ut med vårt budskap om att EM ska vara för alla och inte något vip-arrangemang, om roliganer och United Smile, sade Pertti Alaja, som leder det nordiska projektet FC Nordic United.
Lennart Johansson tror mycket på Alaja och Norden. – De, Österrike/Schweiz och Irland/Skottland är favoriter. Nu gäller det bara att fortsätta jobba för att övertyga kommittén, det är tufft, men vi visade 1992 att det gick, sade Johansson. I maj ska det slutliga prospektet vara inskickat till Uefa som i sista veckan av augusti besöker de nordiska länderna.