Sundin missar Stanley Cup

Torontos superstjärna och lagkapten Mats Sundin är med största sannolikhet borta från Stanley Cup-slutspelet. Sundin har dragit på sig en fraktur i vänster handled.
Mats Sundin ådrog sig skadan redan i första matchen i slutspelet, men det var först den fjärde matchen han stod över. – Det är tungt. Jag har sett fram mot slutspelet hela året. Laget har gått väldigt bra och vi har fortfarande väldigt bra chanser, men det är tungt att sitta på sidan och titta på, säger Sundin till Radiosporten. Men trots skadan är det inte säkert att Sundin blir borta hela säsongen. – Vi tar det från dag till dag. Vi får se hur jag känner mig och hur snabbt skadan läker och när jag kan bli spelklar igen. Sundins skada kommer olägligt för Maple Leafs, som stött på oväntat hårt motstånd från New York Islanders i första omgången och som också har Mikael Renberg på skadelistan. Toronto förlorade sin andra match i rad mot Islanders och ställningen är 2–2 i matcher.
Sundins var Torontos poängkung under NHL-säsongen med 41 mål och 39 assists. Hans skada innebär också att han är borta ur bilden för Tre Kronor i VM, om Toronto åker ur mot Islanders. – Om en så stor stjärna som Mats Sundin inte spelar i slutspelet så vet man att det inte är någon småskada, säger Tre Kronors förbundskapten Hardy Nilsson enligt TT. Dessutom har Nilsson konstaterat att Islanders-backen Kenny Jönsson fått behandling för en benskada inför hemmamatcherna som han dock varit med i. Sundins lagkamrat Mikael Renberg missade sin andra raka match i slutspelet på grund av ljumskproblem. Enligt klubben ska han dock kunna spela igen i den femte matchen. Islanders vann matchen med 4–3 sedan Shawn Bates avgjort på straff med 2.30 kvar att spela. Nästa match spelas i Toronto natten till lördagen svensk tid.
Fler resultat från Stanley Cup: Montreal–Boston 2–5, (2–2 i matcher). St Louis–Chicago 5–3 gör att St Louis går till kvartsfinal efter 4–1 i matcher. Detroit–Vancouver 4–0. Detroit leder med 3–2 i matcher. Colorado–Los Angeles 0–1. Colorado leder med 3–2 i matcher.