De gick barbröstade längs Drottninggatan

1:33 min

På fredagskvällen tågade hundratals personer från Carolinabacken till Stora torget för att kvinnor och mäns bröst ska bemötas på samma sätt. 

Rörelsen Free the Nipple protesterar mot sexualiseringen och objektifieringen av kvinnobröst. På fredagskvällen tågade omkring 100 personer längs Drottninggatan i en manifestation för att uppmärksamma detta.

- Jag har i flera år tyckt att det känns naturligt att både kvinnor och män ska kunna vara barbröstade till exempel på stranden eller på facebook. Sen vill jag också att det inte ska vara så mycket sexuellt fokus på bröst, säger Nea Aasa.

- För mig handlar det om att män och kvinnor ska behandlas lika. Vilka bröst det än är som är ute i det fria så ska det inte väcka olika känslor, säger.

Men är det verkligen ett så stort problem?

- Jag tycker det är problematiskt. Jag har ett barn som är ett år gammalt och jag har upplevt väldigt mycket ilskna blickar när jag har ammat utomhus. I en vardagssituation ska brösten gömmas undan men det är fritt fram i en sexuell situation, i porrtidningar till exempel, säger Tova Wiklund Aasa.