Musikplatsen i baktakt med Syster Sol

Reggaestjärnan Syster Sol har seglat upp som en ny favorit för den breda publiken. På fredagen satte hon hela Studio 4 i gungning med sina nya låtar.

Syster Sols låtar har börjat sippra även utanför klubbarna. På sistone har många P4-lyssnare upptäckt henne - inte minst genom radiohitten Ta Det Långsamt som hon självklart gjorde under den direktsända spelningen i Radiohuset den 9 oktober.

Syster Sol heter egentligen Isabel Sandblom Stjärne. Hon växte upp i Sollentuna på 80- och 90-talet och tog sitt artistnamn när hon var med i gruppen Livelihood, vars första album släpptes 2006. Ett par år senare gick hon vidare in i en solokarriär och därefter har hon etablerat sig som ett av landet största namn inom reggaemusiken.

Med tre soloalbum i bagaget släppte Syster Sol i september 2015 sin EP Baglady, som beskrivs ha ett mer renodlat rootsigt sound än tidigare. Hon ville skala av och komma närmare i både texter och sound.

-Det känns som att jag nu tagit den plats jag behöver i musikbranschen och att jag kan slappna av lite och inte känna att jag måste hävda mig och skrika högst, förklarade hon inför spelningen på Musikplatsen.

Mer om Musikplats Stockholm hittar du här