Pressmeddelande 2015-10-06

Radioapans kojträd – en ny app för barn från Sveriges Radio

Sveriges Radios populära app Radioapans banankalas är en favorit bland många barnfamiljer. Nu får den en uppföljare: Radioapans kojträd. I den kan man upptäcka Radioapans träd i Sagoskogen och lyssna på sagor från Barnradion.

Radioapan är Barnradions blå maskot och en riktigt apig kompis. Han bor i en trädkoja i Sagoskogen och älskar radio och ljud. Nu släpper Sveriges Radio en ny app med Radioapan: Radioapans kojträd. Appen är anpassad för de yngsta barnen, från 2 år och uppåt, med mycket ljud och animation.

– Vår första app Radioapans banankalas har funnits i ett par år och den är fortfarande otroligt populär. Det finns en efterfrågan hos både barn och föräldrar att få fler bra sagor och sånger från Barnradion att lyssna på så vi har valt att fokusera mycket på lyssning i vår nya app, säger Kristina Perez, projektledare på Barnradions webb.

En viktig funktion i Radioapans kojträd är att man kan ladda ner nya sagor direkt i appen, och på så sätt fylla den med nytt innehåll när man själv vill.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda Barnradions fina sagoinnehåll för de yngsta barnen på ett nytt sätt, säger Linda Belanner, samordnare för Barnradion.

Radioapans kojträd finns nu tillgänglig i AppStore och i Google Play. Radioapans kojträd är gratis och det finns inga köp inne i appen. 

Mer om Radioapan:
Radioapans värld med sin vänliga stämning och färgglada grafik är välkänd för många barn och föräldrar. Radioapans banankalas finns sedan 2012 och är idag den fjärde mest använda appen på surfplatta i åldersgruppen 2-4 år (källa: Småungar och medier 2015). På Radioapans webbplats hos Sveriges Radio kan man höra fler program från Barnradion och leka och spela mer med Radioapan. Alla Barnradions program finns också i appen Sveriges Radio Play.

Pressbilder:
Radioapans Kojträd. llustratör: Patrik Lindvall.

Högupplöst bild illustration 1

Högupplöst bild illustration 2

För mer information: 
Maria Lekteus, pressansvarig Barnradion
maria.lekteus@sverigesradio.se
073 712 32 21