P4 Toppen v. 40

Pica Pica samt Fjällfolk utmanar på P4 Toppen

Två grupper med helt olika musikstil är utmanare på P4 Toppen denna vecka: Pica Pica med "Where did the summer gosamt Fjällfolk med "Gryningens ljus".

Pica Pica (feat. Jonas Jonsson)

Konstnärscrewet "Pica Pica" (latinska namnet på skata) är ett projekt centrerat kring jämtlandsbördiga artisten och låtskrivaren Ida Segersten och producenten Per Alexander Esbjörnsson, uppvuxna - som de själva skriver i pressreleasen - i "en liten ort i Jämtland".

På den här låten samarbetar man med namnkunnige Jonas Jonsson (även han från länet) men Ida och Per Alexander jobbar även med olika designers, graffitikonstnärer och fotografer. En multimediaensemble i tiden som redan fått fina omdömen i utländsk poppress.

Den svåraste uppgiften kvarstår dock: att ta sig in på länets hetaste innelista; P4-toppen...

Fjällfolk

"Ny fräsch melodisk metallbomb", så beskriver den lite udda gruppen "Fjällfolk" sig själva i den engelska pressreleasen. Dessutom från "de mörkaste skogarna och de högsta bergen" i Sverige.

Folke Fjäll, Fingal Fjäll, Fanny Fjäll, Figge Fjäll och Fabian Fjäll går i The Ramones fotspår när det gäller att framställa sig som en enhetlig familjekonstellation.

Med låttitlar som "Armfeldts Sista Karolin", "Spångmyrholmen" och "Airport of Sveg" sticker man definitivt ut i den jämtländska och härjedalska musikfloran.

Melodisk powermetal alltså. Hör inte till vanligheterna på P4-toppen men i och med grupper som Östersundsbaserade "Cheap Winos" (utmanare för tre veckor sen) och "Fjällfolk" är trenden tydlig; det ska vara pseudonymer och hårdrock hösten 2015...

Webbplats: fjallfolk.com

Dela gärna artikeln och låten - så gör du