Uppgifter: Ryska robotar kraschade i Iran

1:22 min

Fyra ryska kryssningsrobotar som avfyrats från ett fartyg i Kaspiska havet mot Syrien har kraschat i Iran hävdar CNN och flera nyhetsbyråer.

Ryska försvarskällor svarar att uppgifterna är fel och robotarna nått sitt mål i Syrien. Samtidigt har den syriska regimen inlett en stor offensiv mot rebeller, med stöd av ryska flygattacker.

Videofilmer visar hur den syriska regimens styrkor inlett en stor markoffensiv mot rebeller i de västra delarna av landet. Den syriske generalen och arméchefen Ali Abdullah Ayoub sa tidigare i dag enligt den statliga nyhetsbyrån Sana att syftet är att "utrota terrorister", den benämning regimen använder på motståndarsidan.

Regimens styrkor har stöd av ryskt flyg och libanesiska Hizbollah, hårda strider har rasat i provinserna Hama och Idlib där rebellgrupper gick framåt tidigare i år och närmade sig Assadregimens starkaste fästen vid kusten.

Filmer från rebellsidan visar hur rebeller använder amerikanska vapen för att skjuta på regimens stridsvagnar och hur gruppen Ahrar al-Sham firar när de tagit över en stridsvagn.

För andra dagen i rad har Ryssland avfyrat kryssningsrobotar från krigsfartyg i Kaspiska havet, enligt anonyma amerikanska källor har fyra robotar kraschat i Iran, något Ryssland förnekar. Också iranska nyhetskällor förnekar de amerikanska uppgifterna.

De två stormakterna USA och Ryssland trängs nu i luftrummet ovanför Syrien, under torsdagskvällen talade ländernas utrikesministrar i telefon och USA:s John Kerry ska ha uttryckt oro över att Ryssland bombar också andra mål än islamiska staten IS.