Putin: Vi försvarar vårt lands suveränitet

1:31 min

De ryska flygattackerna i Syrien har träffat 63 mål det senaste dygnet, uppges officiellt i dag från försvarsministeriet. I rysk tv bemötte den ryske presidenten kritik gällande den syriska aktionen.

– Det som händer bland molnen och på marken är inte något spontant utan följd av noggrann planering i samråd med våra syriska partners och andra i området, som det irakiska informationskontoret, förklarade Vladimir Putin i en intervju i rysk tv, som kommer sändas senare i kväll i Rossija24.

 Delar av intervjun sändes samtidigt som försvarsministeriets rapport om att ryska stridsplan slagit mot 63 mål det senaste dygnet i Syrien.

En del i Moskvas intensifierade kamp mot terrorgruppen IS. Enligt ryska uppgifter träffades mål i Hama, Latakia, Idlib och Raqa och ska ha förstört 53 terroristpositioner, träningsläger och ammunitionslager.

I Sotji mötte Vladimir Putin kronprins Mohammed Bin Zayed al-Nahjan från Abu Dhabi för att tala om Syrien och säkerheten i Mellanöstern.

I tv intervjun avfärdar Putin talet om att stormaktsambitioner spelar in i Syrienaktionen:

– Vi har ingen tanke på att återupprätta ett imperium eller Sovjetunionen, vi har allt vi behöver här i Ryssland. Men vi försvarar vårt lands suveränitet.