Fråga Camilla: Klitorissex - så gör du!

Hej Ligga med P3!

Ni säger ofta att man ska smeka klitoris, men hur gör jag det? Det är som att det känns för mycket. Med vänlig hälsning A

Svar: Att det känns för mycket kan ha att göra med hur känsligt eller hur blottat klitorisollonet är. Om det känns för mycket är ett tips att smeka klitoris genom förhuden. Ett annat tips är att ha någonting emellan t.ex. tyget från underkläder/kläder eller en slicklapp (tunn duk gjord av gummi eller latex). En del tycker att det känns för mycket när klitorisollonet stimuleras i början av sexet och tycker om att bli smekta på andra ställen först.

Här kommer några tips: Börja med att smeka runt könsorganet, längs ljumskar, insida lår och över vulva och blygdläpparna och smek närmare klitoris bit för bit. För fingrar, ett eller flera, upp och ner längs blygdläpparna så att de styvnar och blottar de inre blygdläpparna. Börja bredvid klitoris och för fingrarna retsamt över klitoris uppåt och nedåt, i cirklar eller från sida till sida. När klitoris har svullnat och styvnat och blodcirkulationen ökat i blygdläpparna är det många som tycker om att smekas lite hårdare. Man kan kupa handen över venusberget och hålla ett stadigt tryck eller vibrera med handen. Man kan låta fingrar eller tunga fladdra över klitoris och ner mot slidmynning, mellangård och analöppning – områden som är väldigt känsliga på kroppen.

Med händer och fingrar kan klitoris stimuleras t.ex. genom att smeka ena sidan av ollonet och klitorisskaftet eller genom ett finger som klämmer åt om varje sida. En del gillar att smeka ner mot urinrörsmynningen. Ett annat sätt är att hålla i förhuden och dra den fram och tillbaka. Klitorisollon kan också greppas som en knapp mellan tumme och pekfinger. Man kan göra försiktiga vridningar eller stadiga tryck om ollonet. Massage eller tryck längs blygdläpparna och klitoris skänklar kan också vara skönt.

En del gillar att klitoris stimuleras på olika sätt under sex medan andra vill ha samma sorts stimulering tills klimax. En del tycker om försiktig stimulering medan andra vill ha hårdare stimulering. För intensiv stimulering kan man testa att lägga två fingrar över klitorisskaftet och ollonet och gnugga kraftigt så att ollonet rör sig från sida till sida. Några vill att klitoris stimuleras på samma rytmiska sätt med ökad intensitet fram till orgasm medan andra vill ha variation i både intensitet och tryck. Klitoris kommer man åt vid de flesta sexställningar, antingen själv eller genom att en sexpartner stimulerar klitoris. Att samtidigt stimulera andra känsliga områden på kroppen kan för många förhöja känslan. Att knipa och slappna av i bäckenbottenmuskulaturen kan också förhöja sensationen. En del gillar att gnida vulva och/eller klitoris mot saker eller kroppsdelar – släta eller trubbiga. Klitoris kan också stimuleras med föremål som vibrerar eller genom t.ex. med duschstråle.

Här var några tips jag hoppas att du ska ha glädje av!

//Camilla