Morgonen med Anders Liljeqvist

Musikalen Sällskapsresan

1:55 min

Snart kan du följa Stig-Helmers resa på Nöjesteatern i Malmö. Succéfilmen "Sällskapsresan" har nämligen blivit musikal. Morgonen gästas av Kristina Hahne och Anders "Ankan Johansson", som spelar fru Storch och Stig Helmer.

Från en studio i Malmö gästar musikalartisten Kristina Hahne och underhållningsprofilen och komikerna Anders "Ankan" Johansson Morgonen. Med en vecka kvar till premiär av den otroligt populära filmen som nu blir musikal finns nerverna där.

- Där ska inte jag vara med.

När Anders fick frågan om att spela Stig Helmer i musikalen Sällskapsresan sa han blankt nej. Han kände att det var en alldeles för stor roll att axla, då alla har en relation till personerna i filmen. Men han ändrade sig och tycker det ska bli väldigt roligt att göra musikal, något han älskar. För Morgonen berättar han att han gråter innan ridån gått upp då han själv sitter i publiken.

För Kristina Hahne från Åhus fanns det inga tvivel. När hon fick höra om musikalen kom tanken "där vill jag vara med" direkt. Rollen som fru Storch spelas på östgötska, en dialekt som Anders talar till vardags. Lite tips har hon fått och ger ett smakprov och får godkänt även av östgöten Johan Pettersson.

Fredagen den 23 oktober har de premiär på Nöjesteatern i Malmö och ser mycket fram emot att möta publiken.