Lyssnartips: 0480-59 000

Kastade sin vinstlott i soporna – letade förgäves

2:28 min

I slutet av förra veckan kom en kvinna till avfallsanläggningen Moskogen och ville leta efter sin, som hon trodde, tvåmiljonersvinst som hon råkat slänga i soporna.

Tänk dig att du har en trisslott där du har två lika belopp och en framskrapad joker. Med de nya reglerna hos Svenska Spel betyder det att du vinner summan.

Just det här hände en kvinna i Kalmar förra veckan - men hon fattade aldrig vad jokern betydde och slängde därför lotten i soporna. Hon kan ha vunnit två miljoner, men också ett lägre belopp. 

På Svenska Spel säger man att det beror vad det är för belopp bakom jokern eller så är det en ny tryckt joker, och i flera fall är det då ett lägre vinstbelopp på lotten.

Om Kalmarkvinnan skulle försöka sig på att leta efter lotten i soporna för att kolla vad som verkligen stod på lotten, är det som att leta efter en nål i höstack.

– Det är nog lättare att hitta nålen i höstacken än att hitta lotten bland hundratals ton sopor som vi får in varje dag, säger Magnus Ivarsson, chef på avfallsanläggningen Moskogen.