Ryssland i bombräd mot Aleppo

2:01 min

Samtidigt som Syriens president Bashar al-Assad träffat Rysslands Vladimir Putin i Moskva fortsätter det militära samarbetet mellan Ryssland och Syrien.

En stor offensiv pågår söder om Aleppo, där syriska regimstyrkor stöds av ryska flygattacker och iranska kommendörer.

Det ryska försvarsdepartementet publicerar filmer av stridsflygplan som startar och landar och satelitbilder som visar hur bomber släpps över Syrien, i går mot mål i Hama, Idlib, Lattakia, Damaskus, Deir el-Zor och Aleppo.

Ryssland påstår att bombningarna riktas mot terroristgruppen IS och Nusrafronten med band till al-Qaida, men advokaten och oppositionsaktivisten Ali från Aleppo ger en helt annan bild.

- Jag är i byn al-Hadher på landsbygden söder om Aleppo. Här har det varit tung beskjutning från de ryska stridsflygplanen, familjerna här är skräckslagna, säger Ali.

Enligt en representant för FN har offensiven söder om Aleppo lett till att minst 35 000 syrier flytt sina hem.

- Jag bevittnade hur familjer flydde, uppskattningsvis kan 40 000 ha gett sig av, säger Ali. 

Det är två helt olika beskrivningar, Ryssland och Syrien hävdar att kriget förs mot terrorister, oppositionen anser att civila blir måltavlor.

En rad videoklipp från rebellkontrollerade delar av Syrien visar hur blodiga kroppar av barn och andra civila bärs bort efter flygattackerna.

- Alla som skadades var civila och tillhörde inte fria syriska armén. Enligt Ali finns inte IS och Nusrafronten i det här området.