Stockholms bostadskö till Guinness rekordbok

0:58 min

Stockholms stad kan vara på väg in i Guinness Rekordbok, efter att riksdagsledamoten Robert Hannah (FP) skickat in en nominering.

– Det är över 500 000 människor i Stockholm som vill ha en ny bostad som inte får en bostad. I alla andra europeiska länder, som Olso, Köpenhamn, Helsingfors, Bryssel, Berlin och Amsterdam får man en bostad på en till två veckor max. Man kan gå ner direkt och få en bostad, säger riksdagsledmoten Robert Hannah (FP).

Robert Hannah har fått nog av Stockholms långa bostadskö, och som bostadspolitiskt talesperson för Folkpartiet han han nu nominerat bostadskön till Guinness Rekordbok. Han säger att inom en månad kommer han få svar på om Stockholm kvalar sig vidare, och därefter väntar en halvårs lång process.

I november ska Folkpartiet ta beslut om sin nya bostadspolitik, och Robert Hannah tycker det är dags för genomgripande reformer.

– Det här är ett jättestort problem för nyanlända och unga människor att få en bostad och kunna flytta. Det är skadligt för det svenska samhället och därför vill jag uppmärksamma det.