Växjö

Ny satsning ska ta kål på arbetslösheten

7:21 min

Under slogan 'Växjölöftet' går kommunen och Arbetsförmedlingen samman med näringslivet för att få bort arbetslösheten helt och hållet.

– Växjölöftet är ett trepartslöfte för att fler människor ska komma i arbete och för att vi ska nå vårat mål om full sysselsättning, säger Oliver Rosengren (M) som är ordförande i nämnden för arbete och välfärd och fortsätter:

– Det bygger på att att Växjö kommun och Arbetsförmedlingen går samman som offentlig part för att ta i hand med näringslivet. För att skapa möjlighet för fler Växjöbor att matchas till arbete, stärka sin kompetens och att på så sätt kunna lämna utanförskap för samhällsgemenskap och arbetsgemenskap, säger han.

Är det en ny Arbetsförmedling eller ett komplement till den nuvarande Arbetsförmedlingen?

– Det handlar om att samverka och att vi gemensamt ska kunna använda våra resurser på ett bättre sätt. Att kommunen och Arbetsförmedlingen tillsammans med näringslivet ska ge fler Växjöbor en närmare väg till jobben, säger Oliver Rosengren.

– I allra högsta grad kommer vi att komplettera varandra. Som jag ser det är vårat huvuduppdrag att stötta näringsliv och arbetsliv med rekryteringar. Vi ska komplettera varandra och samarbeta för hur Växjö kan växa på sikt, säger Daniel Warelius, chef på Arbetsförmedlingens kontor i Växjö.

Lyssna på hela intervjun via den blåa ljudknappen!