Spelmissbrukare kritisk till ATG:s nya travspel

1:03 min

Travsporten behöver mer prispengar och mindre omkostnader för att överleva. AB trav och galopp ATG satsar för att kunna ge tillbaka till travet och dess utveckling. Målet med ATG:s nya travspel är att attrahera en ny målgrupp som inte hittat till travet innan.

– Vi vill ge mer pengar till sporten men det är också ett led i att kunna bredda vårt utbud, tillföra något mer till vårt vanliga spel som kan attrahera nya spelare att bli intresserade av sporten, säger Katarina Widman som är försäljningschef på ATG.

Inom ett år beräknar man med att investeringen man gjort ska vara betald och efter det är det bara en ren inkomst och pengarna ska gå till travsporten. Men det finns en baksida av myntet också och det är att ett ökat antal spel på marknaden även gör att människor med spelmissbruksproblematik får ytterligare ett spel att fastna i. Men ATG känner att de tagit sitt ansvar när det gäller den biten.

– Vi tar vårt ansvar genom att vi har länkat till en stödlinje för spelmissbrukare på vår hemsida, sen finns det även en knapp som heter spelpaus som man kan trycka på och då går det inta att spela på 48 timmar, avslutar Katarina Widman.

Att spelet är klassat som ett låg risk spel och att det inte är lika lätt att fastna i, tycker Andreas som har varit spelmissbrukare är fel.

– Det problematiska är att det är så lätt tillgängligt och att man kan spela så ofta, säger Andreas.

På ATG:s hemsida finns det som sagt en stoppknapp och kontaktinformation till en stödlinje men Andreas är tveksam till detta.

– Det är inte särskilt sannolikt att du väljer att trycka på stoppknappen i stunden, säger Andreas.