Ishockey

Folkfest när Ljungby Arena invigdes

2:03 min

Efter åtta bortamatcher i rad var det så dags för Troja/Ljungby att inviga sin nya hemmaplan, Ljungby Arena.

Det var man ur huse i Ljungby när kommunen och hockeylagets nya flagskepp, Ljungby Arena, skulle invigas. 

Men det skulle dröja till den andra perioden innan Troja/Ljungby lyckades göra det första målet i sin nya arena. 

Daniel Karlsson: "Min dröm gick i upplevelse"

Och symboliskt nog blev det publikfavoriten, Daniel "Trucken" Karlsson som gjorde målet och blev spritt språngande överlycklig efteråt. 

– Det var helt magnifikt. Drömmen gick i uppfyllelse. Jag ville göra första målet här, och det fick jag göra. Det var nästan så en tår kom faktiskt, säger en lycklig Daniel "Trucken" Karlsson. 

– Jag tänkte inte att den skulle gå in. När den gick in så flödade ett glädjerus i hela kroppen. Jag tror vi har gått och väntat ganska mycket på det här. Publikmässigt är det helt magnifikt alltså, fortsätter Daniel Karlsson.

Daniel Karlsson: "Det här är en arena och inte en ishall"

Efter två spelade perioder stod det 1-0 till Troja/Ljungby. Vimmerby kom tillbaka och kvitterade till 2-2 innan matchen gick till förlängning.

Där vann Troja/Ljungby till slut efter att David Laudius satt sin straff och Johan Nielsen räddat samtliga Vimmerby-straffar.

Den nya arenan har ett högre tak än vad gamla Sunnerbohov hade. Ljungby Arena tar 3400 åskådare, och det var nästan (3122 personer) utsålt under lördagseftermiddagen.

En rätt så hygglig publiksiffra för att vara Hockeyettan, även om Troja/Ljungby självklart hade hoppats på fullsatt.

– Det är helt annorlunda att spela här jämfört än med Sunnerbohov. Det märks att det är en arena och inte en ishall. Jag tror alla fick en boost av att spela här, säger Daniel "Trucken" Karlsson

– Det var otroligt viktigt att vinna. Komma in i vinnarspåret och visa att Ljungby Arena är våran borg. Här är det vi som bestämmer, avslutar Daniel "Trucken" Karlsson.