Borde EU ta ett större ansvar i invandringsfrågan?

1:40 min

Maria tycker det fokuseras på fel saker inom flyktingpolitiken. Och att EU tar för lite ansvar trots att de har både makt och pengar.

Vad tycker du?

Det var en upprörd och frustrerad Maria som hörde av sig in till Ring P1. Varje dag cyklar hon förbi det som hon kallar "kåkstaden" i Malmö där ett stort antal EU-migranter bosatt sig och blir ledsen över vad hon ser. 

– För första är det bedrövligt att människor ska behöva leva och bo så här. För det andra undrar jag hur det möjligt med den makten som ändå finns i EU att det har blivit så här, säger hon.

Hon tycker det fokuseras på fel saker i debatten och att man måste se på det ur ett större perspektiv och inte haka upp sig på mindre grejer såsom om vi ska tillåta tiggeri eller ej. Hon anser att fokus istället måste läggas på att förbättra förhållandena i de länder som migranterna kommer ifrån. Och att det inte borde vara så svårt med tanke på hur mycket pengar det finns i EU.

– Jag tycker det är märkligt att vi inte har resurserna så att människor ska kunna leva och bo sina hemländer med sina familjer.

Vad tycker du?
Tyck till på Facebook, Google+ och Twitter.