Rallycross-VM i Höljes blir kvar

1:23 min

Rallycross-VM i Höljes blir kvar, det meddelade arrangören Finnskoga MK idag.


Ett treårigt avtal har tecknats med FIA World Rallycross Championship. Det meddelade Finnskoga MK vid en presskonferens på förmiddagen.

Den populära Höljesbanan, där det var publikrekord i fjol, kommer alltså fortsättningsvis att stå värd för tävlingen.

– Vi är lättade att vi har fått det här avtalet och kan nu gå vidare och förhandla med partner och locka folk till Höljes igen, tre år till. Vi spänner bågen nu, säger Morgan Östlund, ordförande för Finnskoga MK.

Var det väntat?

– Nej, det har varit en jobbig process. Det var inte alldeles glasklart när vi avslutade sommaren. Men vi känner ett ansvar för alla som är intresserade av rallycross i Höljes så av just den anledningen så fortsatte vi.

Ni stod ganska långt ifrån varandra i förhandlingarna ett tag?

– Njae, det är deras sätt att jobba tror jag. De försöker skrämma oss litegrann, vi små stackare uppe i norra Värmland. Men de har inte klarat det. Vi är nöjda med det avtalet vi har fått skriva. Vi fick banta ner deras krav litegrann och summan på prispengen. Nu känns det bra, nu går vi vidare.

Vad hade de för krav?

– De hade högre krav på en avgift än vad vi klarade av. Sedan har vi gjort finslipningar på avtalet, som är ganska mastigt på en herrans massa sidor. Det har varit en tuff fajt, säger Morgan Östlund.