Jönsson om Northug: Det är en extra krydda

0:35 min

Om tre veckor står Emil Jönsson på startlinjen i premiären i Bruksvallarna. Morgongänget snackade med skidstjärnan från Årsunda om försäsong, (bristen på) strandhäng och Petter Northug. 

Just nu är svenska skidlandslaget i sprint på träningsläger på Mallorca för att slipa formen. Det är tuff träning som står på schemat. 

– Man vill väcka igång kroppen. Nu är det strax dags för träning och nu ska det börja gå fort. Vi kör väldigt tuff träning, säger Emil Jönsson till morgonens Martin Svensson och Cassandra Alm. 

Men trots att Jönsson befinner sig på soliga Mallorca är det ont om strandhäng.

– Vi pratade om det nyss! Vi bor ju på ett hotell med pool och det är väldigt vackert, men jag har inte varit där en endaste gång än. Man är ute och tränar, går till matsalen, går tillbaks till hotellet där det finns AC, lägger sig och sover, sen går man ut och tränar igen och tillslut in på rummet igen.  

Om tre veckor är det dags för tävling då premiären i Bruksvallarna går. Norges Petter Northug står också på startlinjen och Emil Jönsson från Årsunda ser fram emot duellen. 

– Det är alltid mycket nerver inför Bruksvallarna, det märker man. Det är en väldigt speciell känsla just när det är första tävlingen för året. Det är kul och speciellt när man får en krydda som Petter, då vill man ju inte åka saktare direkt, skrattar Emil Jönsson.