Motala

Hanna från Motala kliver in i musikalvärlden

3:21 min

Veckans måndagsgäst Hanna Ulvan visste redan innan hon började skolan att hon skulle bli artist. Med knappt avslutad utbildning är det snart dags för den stora scenen.

Hon är 22-åringen från Motala som gått via teaterskola i Norrköping och Göteborg till Karlstad, där hon i veckan har premiär för Broadwaymusikalen "En gentlemans handbok i kärlek och mord".

Föreställningen på Wermlandsoperan är en del i Hanna Ulvans praktik, och scenen delas med bland annat Östgötakollegan Jonas Schlyter från Norrköping.

Under hösten 2016 kommer Hanna att vara stand-in för i princip alla kvinnliga roller i klassiska "Fantomen på operan" i Stockholm, så när någon får förhinder gäller det att ha koll på replikerna.

– Det är mitt första jobb, säger Hanna Ulvan och skrattar, men det är bara att läsa på och behålla lugnet. Jag är redan nervös, tillägger hon.

The Phantom of the Opera, med Peter Jöback i huvudrollen, har premiär på Cirkus i Stockholm i september nästa år. Kanske får en 22-åring från Motala då sin stora chans, 30 år efter att musikalen gick upp för första gången i London.