Finsk polischef misstänkt för att ha drivit egen knarkliga

Han är bland annat misstänkt för att ha smugglat upp till 900 kilo hasch och samarbetat med kriminella ligor han egentligen borde ha jagat.

– Man har hittat runt en miljon kronor i cash nedgrävda på bakgården till ett hus han höll på att bygga. Ett hus han egentligen inte borde haft råd att bygga om man ska tro skatteuppgifter. En del av pengarna låg också undangömda i videokassetter garaget, säger My Tengström från Radio Extrem i Finland.

Hon berättar att polischefens förklaring är att det var en bekant som ville betala honom för privata konsulttjänster och då gav honom en portfölj med alla pengarna.

Fallet har skakat rättssystemet

Fallet med polischefen, som tidigare varit chef för narkotikaroteln, är ett av de mest uppmärksammade fallen i finsk kriminalhistoria. Misstankarna om narkotikabrott är bara en av 29 åtalspunkter i en utredning som pågått i flera år.

– Många reagerar med att säga "kunde han inte kommit på en bättre förklaring" ungefär. Samtidigt har det här naturligtvis skakat rättssystemet, vi har överlag ganska stort förtroende får vår polis, säger My Tengström.