Fredag i P4 Kristianstad

Lyxfrukost med helgkänsla

4:57 min

I Fredag i P4 Kristianstad bjöd Conny på en helgfrukost med guldkant. Till sin hjälp hade han Therese Nilsson från Åhus Gästis, som gav tips på hur du med enkla medel kan få lite helgkänsla på frukosten.  

Äntligen helg! Det blir en skön sovmorgon med brunch i lugnt tempo eller ett tidig uppvaknande med morgonpigga barn. Kanske en frukost med familjen i lugn och ro, med det lilla extra, just för att det är helg.

Vi tog hjälp av Therese Nilsson från Åhus Gästis, som har stor erfarenhet på hur man får till en frukost eller brunch. Therese gav oss förslag på hur man med några enkla medel kan variera sig.

Här får du några av Thereses tips:

Äggröra: Ägg och vispgrädde hälften-hälften, lite smör, salt och peppar tillagad på låg temperatur i en teflonpanna. Rör med en slickepott hela tiden, långsamt. Variera med bacon, prinskorv, köttbullar eller lax. Man kan även blanda i lite kryddad ost.

Pannkakor eller fattiga riddare: Therese gör gärna pannkakor, klassiska pannkakor. När hon ändå gör den smeten, så kan man fortsätta med att göra fattiga riddare. Vitt bröd som doppas i pannkakssmeten och sedan stekes i mycket smör. Därefter vänder man dem i socker och kanel och serverer med lite sylt och grädde. Det går även bra att göra fattiga riddare på vetebrödsskivor eller kanelbulle.

Yoghurt med müsli: Turkisk yoghurt i små söta glas, med lite färska bär och ringlad honung, som man avslutar med en sked müsli.

– Det känns ju väldigt lyxigt att få pressa sin egen apelsinjuice på morgonen, avslutar Therese.

Ett glas nypressad apelsinjuice ger frukosten en extra dimension.