Linus Wahlgren spelar mes i Cabaret

8:22 min

När Linus Wahlgren debuterar på Stadsteaterns scen gör han rollen som Clifford Bradshaw i musikalen Cabaret.

Värmdösonen och numera Täbybon Linus Wahlgren är en skådespelare som vi sett på scen redan som liten telning.

Nu på senare år har det blivit mycket film och tv som filmatiseringarna av Maria Lang-böckerna, filmen Hundtricket och så succén Flashdance på Chinateatern.

Men nu ställer sig 39-åringen på Stadsteaterns scen för första gången i rollen som Clifford Bradshaw i den klassiska musikalen Cabaret.

– Det är inte så jäkla lätt. Han slåss mycket med vem han är och vad han står för. Det är inte jättetydligt i originalet och jag vet många som gjort den här rollen har haft liknande problem.

– Han är mycket en betraktare och många fastnar i det här med att göra honom för mesig.

Linus Wahlgren säger att det är ett medvetet val att inte prata så mycket om sitt privatliv. Skvallerpressen tycks ha en förkärlek att skriva om andra medlemmar i Linus familj.

– Jag håller mig undan och pratar sällan om hur jag firar jul och vad jag har gjort på min semester. Om jag nu ska synas och höras kopplar jag ihop det med det jag faktiskt gör - mitt skådespeleri.

Den 12:e november är det premiär för Linus Wahlgren i Cabaret när han ersätter Albin Flinkas i rollen som Clifford Bradshaw. Efter det blir det mer film.

– Sen kommer jag göra en till musikal nästa höst som heter Bullets over Broadway på Göta Lejon i Stockholm, med Johan Rheborg och Helene Sjöholm.