Alvesta

Grönkullaskolan stängd efter hot och skadegörelse

5:43 min

Grönkullaskolan i Alvesta är stängd i dag. Det beslutade ledningen för skolan på morgonen. Personal på skolan har hotats och skolan har också utsatts för omfattande skadegörelse med bland annat många krossade fönster.

Vet du mer? Hör av dig! 0470 - 10 700.

– Det lämnades inga meddelanden eller så utan det är ett angrepp på fastigheten, två andra kommunala fastigheter har också utsatts för angrepp i natt, sa Per Hermansson, säkerhetsansvarig vid Alvesta kommun om nattens skadegörelse vid dagens presskonferens. 

Skolan planeras öppna igen i morgon, tisdag, men kommer hållas stängd resten av måndagen.

– Skolan är stängd på grund av omfattande skadegörelse, det går inte att bedriva undervisning, det är grunden för vårt agerande från kommunens sida, sa kommunchef Kristina Kosunen Eriksson vid samma pressträff.               

Enligt Robert Loeffel på Kronobergspolisen har personal på skolan hotats, något som kommunen bekräftar.

– Det har gjorts polisanmälningar om bland annat olaga hot mot anställda på skolan. Skolan har också utsatts för omfattande skadegörelse, 24 fönster har krossats, säger Robert Loeffel.

Det finns en oro bland föräldrar kring säkerheten på skolan.

– Det känns som att det varit oroligt ett längre tag och att det nu eskalerat. De pratar om att ha väktare på plats och jag tycker inte det ska behövas, säger föräldern Therese Karvinen.

Klockan 11.30 hölls en presskonferens av kommunen, läs vår direktrapportering från den här.