Wermlands Mejeri anställer mer personal

1:43 min

Förra veckan började mjölken från Wermlands Mejeri i Värmlands Nysäter att säljas och i många butiker sålde man helt slut. En drömstart för mejeriet som fått anställa mer personal.

– Vi var två innan och nu är vi ytterligare två i produktionen, och vi har en till som är på gång. Nu ska vi försöka landa i en normal arbetssituation och sedan får vi utvärdera om vi kan öka på. Det är jätteroliga tankar, det känns tidigt när det bara har gått en vecka, men vi måste börja att tänka tanken, säger Hans Peterson, delägare i mejeriet.

Värmlandsmjölken har mottagits väl av konsumenterna. Mjölken har sålts två kronor dyrare än den vanliga mjölken, varav en av de extra kronorna ska gå direkt till mjölkbönderna.

Mejeriet hade hoppats på att till en början sälja 2500 liter om dagen, för att sedan öka successivt. Istället fick man börja med att producera 13 500 liter. Ändå sålde mjölken slut i många butiker och man kunde inte leverera till alla butiker som var intresserade.

– Det hade vi inte kunnat drömma om. Det är rent otroligt. Vi trodde väl att vi skulle få vår mjölk såld men att det skulle bli ett sådant sug, det var helt fantastiskt. Det måste jag tacka alla konsumenter för, säger Hans Peterson.