Personal våldsam mot kvinna på äldreboende – polisanmäld

1:24 min

En person ska ha blivit våldsam mot en kvinna på ett äldreboende i Lysekil, kan P4 Väst avslöja. Kvinnan skadades så pass allvarligt att hon tvingades söka vård efter händelsen. En tid senare avled hon. Nu har Lysekils kommun polisanmält den anställda.

Händelsen ska ha utspelat sig på ett äldreboende i Lysekils kommun i mitten av september. En person som arbetade på boendet misstänks då ha blivit våldsam mot en kvinna.

Enligt uppgifter till P4 Väst ska kvinnan ha ådragit sig så pass allvarliga skador att hon tvingades uppsöka vård. Kvinnan ska senare ha avlidit, men det är fortfarande oklart om det var på grund av sina skador hon fått av personen.

Kommunledningen fick kännedom om kvinnans öde i torsdags förra veckan, alltså flera veckor efter att kvinnan ska ha utsatts. Man valde då att göra en polisanmälan. 

Polisen rubricerar i ett första skede misstankarna mot personen som vållande till kroppskada, men det kan komma att ändras under utredningens gång enligt polischefen Anders Ragnesten. 

Socialförvaltningens tillförordnade chef Magnus Hulting vill inte kommentera den specifika händelsen utan hänvisar till den pågående polisutredningen. 

– Jag kan inte kommentera det mer än på det generella planet. Får vi reda på saker och ting som förefaller inte vara riktigt ok utifrån regelverket så vidtar vi de åtgärder vi kan, säger han till P4 Väst.