Pensionsmyndigheten har problem med hemsidan

1:03 min

Pensionsmyndigheten har sedan den gångna helgen haft problem med hemsidan och ett hundratal personer har inte kunnat komma åt att byta fonder. 

Ann Gerd Eriksson i Herräng norr om Hallstavik är en av de drabbade:

– Jag får inte tillgång till mina pensionssidor på pensionsmyndigheten. Jag har försökt från förra helgen och sedan har jag försökt varje dag under hela den här veckan, men jag får ett meddelande om att jag inte har rätt att se mina sidor trots att jag är inloggad. Jag är ganska aktiv och har någorlunda koll på vad som händer och jag har dessutom nyss bytt fonder och nu är jag ännu mer intresserad av att se hur de går så att jag kan kasta bort de som gör att jag förlorar pengar.

Exakt varför och hur många pensionssparare som inte kommit åt sina pensionssidor på Pensionsmyndighetens hemsida kan inte Max Hellström, pressekreterare på Pensionsmyndigheten säga.

Problemen började den gångna helgen och har för ett hundratal personer fortsatt under veckan.

Inga utbetalningar har påverkats utan det handlar om att man inte har kunnat se sitt konto eller byta fonder via webbsidan, säger Max Hellström.

– Jag trodde att det här skulle vara åtgärdat i måndags och jag kan bara beklaga att det inte är det. Nu har dom lovat mig att det ska vara klart på måndag.