Perjantai 13.11. klo 20.40

Work it, baby! Vad jobbar vi med och varför?

Inte riktigt klok radio på svenska och finska! Denna vecka snackar vi jobb. Arbetar vi för mycket? Kan man leva på en blogg? Hur är det att överleva som teaterskådespelare i Hollywood?

Maija är i Finland och jobbar den här veckan, så Erkki får slita för brödfödan helt ensam. Eller inte helt ensam ändå – journalisten tillika modellen Jasmin Lindberg rycker in som sällskap i Populastudion. Jasmin berättar hur det är att jobba som modell och varför hon hellre satsar på journalistyrket.

Vi pratar med Malin Junestav som jobbar som analytiker på Försäkringskassan och anser att arbetet är ojämnt fördelat i dagens samhälle. Vissa jobbar ihjäl sig, andra har fastnat i bidragssystem.

Kan man leva på sin blogg? Det gör i alla fall Janne "naaG" Naakka, en av Finlands populäraste bloggare. Han har byggt upp hela sin karriär genom sin välbesökta blogg.

Vår serie Hollywood är finskt dundrar vidare. I veckans avsnitt träffar Magnus Silfvenius Öhman skådespelaren Nina Salinen. Hon jobbar med teater – en förhållandevis ovanlig inriktning i Los Angeles, där alla drömmer om film och tv.

Och så får avnjuta ännu ett sverigefinskt radiominne samt bekanta oss med en polyglott med tydliga tecken på Tourettes syndrom...

Sisuradio, 13.11. klo 20.20-21.40. Programledare Erkki Kuronen.