Djurgården-Frölunda 5-2

Snabba mål fällde serieledarna

Två snabba mål - två gånger om. Det blev segerreceptet för Djurgården som blev det andra laget den här säsongen i SHL att fälla suveräna serieledaren Frölunda.

Stockholmslaget vann det andra mötet mellan lagen på 24 timmar med 5-2.

– Det var jäkligt skönt. Vi var halvt nöjda med matchen i går, tog med oss de bra delarna och spelade mer fysiskt i dag. Det var kanske den viktigaste delen, sade forwarden Markus Ljungh, som fastställde 5-2 i tom kasse, till C More.

Ljungh svarade också för två assist och gjorde tre poäng precis som Marcus Sörensen (tre assist).

Frölunda kom till returmötet i Stockholm efter fredagens 3-0-seger med 15 segrar och bara två förluster.

Båda gångerna Göteborgslaget kammat noll har Brynäs stått för motståndet.

Nu kom tredje förlusten sedan laget två gånger om släppt in ett par snabba mål på kort tid:

+ Djurgården gjorde två mål inom loppet av 25 sekunder i den första perioden. Matt Anderson tryckte in 1-0 med en backhand efter 13.39 och Lukas Vejdemo sköt 2-0 efter 14.04 sedan Frölundamålvakten Johan Gustafsson släppt en retur rakt ut.

+ I andra perioden kom en favorit i repris för hemmalaget. Robin Alvarez lyfte in 3-1 med en backhand i numerärt överläge efter 15.08 och sedan hann det bara gå 52 sekunder innan Daniel Brodin sköt 4-1 när Djurgården kom tre mot en.

Efter det målet byttes Johan Gustafsson ut efter att ha släppt in fyra mål på 13 skott och Lars Johansson, som höll nollan i fredags kväll, kom in.

Johansson höll rent och räddade en straff från Patrick Thoresen i tredje perioden.

Men det spelade ändå ingen roll för slutresultatet. Visserligen kunde Frölunda - vars första mål gjordes av Lukas Bengtsson - reducera i numerärt överläge genom Artturi Lehkonen i början av tredje perioden, men Djurgården kunde bryta en tre matcher lång förlustsvit.

– Det är klart att det är viktigt att komma ur det här med en vinst mot ett bra lag, det ökar självförtroendet, sade Ljungh.

Djurgården ligger kvar på åttonde plats, men krympte avståndet till slutspelsstrecket till fyra poäng. Laget har dessutom en match mindre spelad än sexan Färjestad. Frölunda behåller serieledningen, men tvåan Skellefteå är bara tre poäng bakom.

Båda lagen åkte på varsitt matchstraff i mittperioden då hemmalagets back Philip Holm och gästernas Mats Rosseli Olsen skickades ut efter ett slagsmål.