Unga svenska röster från Paris

Lyssna till Sveriges Radios lokala P4-kanalers intervjuer med åtta unga svenskar som på ett eller annat sätt bor, pluggar eller arbetar i Paris. Följ länkarna under citaten.

"Helgen har varit en fruktansvärd berg- och dalbana av känslor"

Kitty Ehn från Karlskrona bor och pluggar i Paris. I fredags fick hon sms från vänner som undrade om hon levde. Först förstod hon ingenting, sedan fick hon panik. Vänner till vänner vårdas fortfarande på sjukhus.
P4 Blekinge

"Det hänger ett Sorgflor över Paris"

Norrköpingsbon Patrique Lindahl beskriver stämningen just nu, i ett Paris där vardagen sakta börjar återvända.  
P4 Östergötland

"Det känns som terroristerna vill splittra oss"

Charlie Ljung, modefotograf från Rute på Gotland, berättar att attentaten riktade sig mot restauranger som ofta besöks av unga människor och dit han brukar gå med besökande vänner eller föräldrar. 
P4 Gotland

"Det här är inte det Paris jag är van vid"

Astrid Gate, glasformgivare från Kronoberg, var utanför Paris när attackerna inträffade men åkte in till staden under söndagen. Trots att det är poliser överallt och människor tittar sig omkring hela tiden, känns det viktigt att vara där, sa hon. 
P4 Kronoberg

"Satt på en bar i närheten av terrorn"

Philippa Clarén från Kristianstad pluggar i Paris. På fredagkvällen satt hon i en bar och insåg plötsligt att alla bilder som gick ut i media om terrordådet var tagna på gatan utanför.
P4 Kristianstad

"Det har varit nästan spöklikt tyst"

Martina Pfriem från Katrineholm har bott i Paris i nio år. Hon var i sin lägenhet när terrorattentaten inträffade. Det var en vanlig fredagskväll. Baren i huset blev plötsligt helt tyst. Nära och kära ringde.
P4 Sörmland

"Man måste fortsätta leva"

Lisa Dahlqvist, PSG-spelare från Örebro, har åkt tillbaka till Paris efter ett besök hemma. Hon kommer att undvika centrala Paris.
P4 Örebro

"Det var på ställen jag brukar gå till på helgerna"

Malin Nilsson från Uppsala jobbar i Paris. Hon var för en vecka sedan på ett av ställena som blev beskjutet och har varit på konsert på Bataclan. Många vänner har drabbats av sorg. Det blir väldigt tydligt, säger hon.
P4 Uppland