Planerad föreställning av Kringlan Svensson läggs ner

På fredagsmorgonen hade Malmö stadsteater ett krismöte, kring den revy som ska ha premiär i december och där texterna bland annat skrivits av komikern "Kringlan" Svensson. Nu har Malmö stadsteater fattat beslutet att lägga ner den planerade föreställningen "Croque Monsieur".

Vad är det egentligen som hänt? Kronologisk faktaruta längst ned i artikeln

"Croque Monsieur" har delvis skrivits av komikern Kringlan Svensson, men föreställningen blir inte av. Orsaken är den senaste tidens turbulens efter hans uttalanden om Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och frilansjournalisten Victor Malm på Twitter och i podden "Alla mina kamrater". Man kommer nu att skriva en ny revy. 

Föreställning av Kringlan Svensson som skulle haft premiär i december. 

”Vi tar starkt avstånd från K Svenssons uttalande och vi måste nu vidta åtgärder som vi inte alls var beredda på då vi hade repetitionsstart på revyn för en vecka sedan. Även om K Svensson haft ett strikt professionellt uppdrag från teatern, tillsammans med Valle Westesson, och revyn varken handlar om honom eller speglar hans personliga åsikter och värderingar, kan vi inte gå vidare med ett material som han varit medförfattare till”, säger teaterchefen Petra Brylander i ett pressmeddelande.

Under måndagen rapporterade Kulturnytt att varuhuskedjan Åhléns bryter sitt samarbete med gänget bakom humorpodden "Alla mina kamrater", där K Svensson gjorde sina grövsta uttalanden.

Nu är det klart att även podd-distributörerna A Cast bryter med AKM (Alla mina kamrater). Till Kulturnytt säger Måns Ulvestam, VD på A Cast:

– Vi har sagt upp dem. Det fanns ingenting annat att göra, givetvis. Vi är ett kommersiellt bolag och det är viktigt för oss vilka vi blir associerade med.