Hedemorabo i Paris: Rädsla för att det kan hända igen

2:49 min

Nästan en vecka har gått sedan terrorattackerna i Paris. Linda Williams från Hedemora bor i området nära Bataclan i Paris där några av terrorattackerna skedde och hon berättar om panikvågen och rädslan efteråt. Att det kan hända igen, vart som helst, när som helst.

Linda Williams från Hedemora jobbar på Svenska Turistrådet i Paris. Just när attackerna skedde i fredags så var hon inte på plats i Frankrike utan vistades då i Nederländerna. Så här säger hon om hur hon kände när hon fick veta vad som hänt:

– Jag blev så fruktansvärt rädd, och jag ringde och hörde så att alla mina vänner var hemma och i säkerhet.

Hon kom tillbaka till Paris i söndags och möttes av panik.

– Det var känsla av kaos och samtidigt att folk inte vill visa att de är rädda. Folk är medtagna men livet måste fortsätta. Det har och är omskakande.

– Det här var riktat rakt in i parisarnas vardag, och det gör att rädslan att det kan hända vart som helst, när som helst, ökar.

Men hon säger också att hon inte ändrat sin vardag efter attackerna.

– Det är inte så att jag stannar hemma eller tar nya vägar. Det är mer en känsla, vi går omkring i ständig anspänning. Man följer nyhetssändningarna och det är ständigt närvarande. Men jag går till jobbet som vanligt och jag fortsätter träffa mina vänner och går ut.