My växte upp med övervikt

3:05 min

My Westerdahl har lyckats gå ner 80 kilo på fem år. Numer håller hon sig till strikt LCHF-kost och träning. Redan som barn fick My kämpa med vikten. 

My Westerdahl vägde till slut runt 170 kilo. Hon var beroende av socker och insåg att något måste göras. Det hade pratats om operation men My valde LCHF-kost och träning och har lyckats på egen hand.

– Det är svårt att säga hur mycket jag vägde. Vågen hemma gick upp till 160 kilo och när jag ställde mig på den stod det error, förmodligen har jag vägt 170 ungefär. Efter sex veckor med LCHF-kost fick jag mitt första värde, det låg på 162,7 kg, säger My Westerdahl.

Hur kom det sig att du blev så stor?

– Jag föddes stor, sedan eskalerade det, jag har alltid haft en försmak för kolhydrater. När jag fick välja som liten vad jag skulle äta blev det snabbmakaroner med ketchup, det är ju bara kolhydrater.

– Min absoluta favorit blev choklad, vi hade aldrig godis hemma, men som 6-åring lärde jag mig att slänga ihop en chokladbollssmet. Jag gick upp på nätterna, jag stal och snattade, säger My Westerdahl. 

– Mina föräldrar upptäckte det, jag började på Viktväktarna som 9-åring, de bytte ut allt hemma, standardmjölken mot lättmjölk, smöret mot lättmargarin, men jag smygåt!

– Det var förnedrande, jag stod i matsalskön och bambatanterna rafsade fram decilitermåttet och mätte upp det jag fick äta. Många tyckte att mina föräldrar var barnmisshandlare. Det var tufft att växa upp med sådan övervikt, säger My Westerdahl.