Elever vandaliserade Sjumilaskolan

1:12 min

Fyra lärare slutar vid Sjumilaskolan. Elever vandaliserade idag skolans reception i protest.

Eleverna slog sönder tavlor och välte omkull stolar och bord vid lunchtid idag. Polis kallades till platsen och eleverna som utfört skadegörelsen fick prata med dem samt skolledningen innan de skickades hem. Även resten av skolans elever skickades hem efter incidenten.

Hamid Zafar berättar att det funnits en oro bland personalen på skolan sedan mordet vid Sjumilahallen för tre veckor. Han vet dock inte anledningen till varför de lärarna som ska sluta valt att göra det.

Men han vittnar om frustrerade elever på skolan:

- De är arga över att flera lärare slutar. Det rör sig om fyra lärare som söker sig till olika områden, men de slutar inte alla på samma gång. Men för de här eleverna som går på högstadiet är det ju så att de blir berörda på ett eller annat sätt. De känner oro kring sina betyg och sina resultat.

- Elever som beter sig på ett sådant här oroligt sätt skapar även oro bland personal givetvis och bland oss i skolledningen, säger Hamid Zafar.

Skolan kommer nu att skicka ut ett informationsbrev till alla föräldrar som har barn på skolan. På måndag ska skolledningen ha ett samtal med polisen för att se hur de ska gå vidare.