Jönköpings Södra

Sune Lantz omvald som J-Södras ordförande

1:47 min

På måndagskvällen höll Jönköpings Södra sitt årsmöte inför drygt 200 medlemmar på Science Park i centrala Jönköping. Där valdes Sune Lantz om som styrelsens ordförande.

Men segern satt långt inne för Sune Lantz. Efter en jämn omröstning mot den andra nominerade kandidaten, Tommy Henriksson, så stod det klart att Lantz vunnit med en segermaginal av åtta röster, 103-95.

– Det känns bra att vi har kommit till ett avgörande på hur det ska se ut, för den här senaste månaden har vi ju tappat tempo i förberedelsearbetet inför Allsvenskan, så det var viktigt att det här blev avgjort nu, säger Sune Lantz efter årsmötet.

Det var ju för en knapp månad sedan, när Jönköpings Södras valberedning valde att inte nominera Sune Lantz som fortsatt styrelseordförande, som turbulensen i och kring klubben blev stor.

När klubbens 19 största sponsorer valde att hoppa av samarbetet med klubben, så drog den nominerade kandidaten Fredrik Jutnäs tillbaka sin kandidatur som ny ordförande.

Därför hade klubben ingen nominerad till posten inför måndagens årsmöte, men väl på mötet så nominerades både Sune Lantz och Tommy Henriksson till posten.

Och efter den otroligt jämna omröstningen stod det klart att Sune Lantz fick förnyat förtroende som ordförande i J-södras styrelse i ytterligare ett år. Och nu hoppas den så hårt kritiserade Lantz att klubben kan stryka ett streck över det som varit, och blicka framåt.

Jag har ju majoriteten av medlemmarna bakom mig och nu gäller det ju då att försöka ena föreningen i övrigt också på något sätt, och det är väll det viktigaste att göra nu.