Lars-Åke Lagrell: Vill inte sitta i en styrelse med Lantz

4:10 min

I går omvaldes Sune Lantz som ordförande i J-Södra. En som är kritisk mot valet av Lantz är Lars-Åke Lagrell.

Över 200 personer hade tagit sig till J-Södras årsmöte på måndagskvällen där en ordförande skulle väljas.

När alla rösterna var räknade stod det klart att Sune Lantz får fortsatt förtroende, trots att Tommy Henriksson nominerades av den före detta tränaren Hasse Lindblom.

Men det skiljde endast åtta röster mellan de båda kandidaterna. När resultatet, 103-95 till Lantzs fördel tillkännagavs, reste sig styrelseledamoten Lars-Åke Lagrell upp och avsade sig alla uppdrag inom föreningen.

Jag vill inte sitta i en styrelse med Sune Lantz och Niclas Ekblad och det är därför jag lämnar, säger Lagrell.

Lagrell medgav att han inte tycker att det är lika roligt längre och att han därför väljer att kliva åt sidan.

– Det är enkelt. När du har ett uppdrag inom en idrottsförening då måste du tycka att det är roligt att hålla på med det, och du kan inte gå in i ett nytt verksamhetsår och känna att det är pest och pina. Det var skälet för mig, fortsätter han.

Men det är inte bara glädjen som är borta, även förtroendet för Sune Lantz finns inte där längre.

Det är inte bara Sune Lantz. Jag ser Sune i kombination med Niclas Ekblad som en duo som nu ska leda J-Södra, och den duon känner jag inte för att jobba med. Det är ett felsökande och angrepp hela tiden och då är det bättre att man sysslar med något annat.

Valberedningen föreslog Fredrik Jutnäs som ny ordförande för några veckor sedan, men Jutnäs valde att lägga ner sin kandidatur. Därefter valde valberedningen att inte nominera någon ny ordförandekandidat.

– Jag tycker att det är förnedrande att inte bli föreslagen av valberedningen och då tvingas löpa gatlopp och fiska röster, säger Lars-Åke Lagrell.

Lyssna på hela intervjun med Lars-Åke Lagrell i spelaren i toppen. Där får du höra mer om årsmötet och vad som har hänt i styrelserummet.

Du kan läsa om vad Sune Lantz tycker om kritiken i artikeln nedan.